Защо да изберете нощница от модал вместо памучна

seksi pizhama ot modal

Материята, която избираме за своето домашно облекло е от огромно значение не само за комфорта ни, но и за здравето ни. Когато подценяваме важността на тъканите, от които са изработени дрехите и бельото ни, ние излагаме на риск и тялото си. Не по-малко важно от избора на дрехи е какво ще бъде бельото ни, дори е от по-голямо значение, тъй като то е най-близо до кожата и неговата материя трябва да е възможно най-естествена, удобна, лека, приятна, без да дразни и без да пропуска влага.

Дамска пижама от вискоза модал

Едни от най-често използваните материи при спалното бельо са памукът и сатенът. В последните години обаче материята модал става все по-предпочитана за изработката на луксозно спално бельо, тъй като представлява естествен материал, отличаващ се с невероятна лекота и нежност. Той се добива от фибри, извлечени от букова дървесина – изцяло натурална, природна суровина. Модалът също така е известен със своята изключителна мекота и свойството да обгръща кожата по лек и копринено деликатен начин.

Ако се колебаете каква да е материята на новата ви нощница или пижама, препоръчваме ви да се спрете на модел, изработен от модал вместо памук.

Ето няколко причини защо да изберете спално бельо от модал.

spalno-belyo-ot-modal
spalno-belyo-ot-modal

  Памукът е материя, която се използва от десетилетия в текстилната индустрия, но що се отнася до изработка на луксозно и фино спално бельо, модалът е за предпочитане. Дрехата от памук, макар и да е качествен продукт, по-лесно може да се измени и развали състоянието си спрямо модала. Само след няколко изпирания и изсушавания памукът започва да губи формата и характерната си мекота, докато при модала подобно нещо не се наблюдав

С времето памучното бельо става по-грубо и неудобно за носене в сравнение с модала, който дори и след няколко изпирания, не губи мекотата и нежността си.

   Модалът представлява много тънко влакно. Тази особеност го превръща в дишаща материя, която не задушава кожата.

    Друго незаменимо предимство на този тип материя е, че с времето цветовете не избледняват, както се случва при голяма част от другите текстилни материали.

    Бельото от модал запазва прекрасната си форма, дори и с напредъка на времето и не се променя, особено ако материята е съчетана с малко еластан. При памука обаче често се наблюдава промяна във формата на дрехата, цвета, качеството на материята.

    При модала не се наблюдава наелектризиране, което прави материята много по-приятна при допир, както и за обличане.

    Изключително подходяща е за летните горещини, тъй като материята не задържа топлината и не загрява допълнително тялото.

    Модалът е материя, която не пропуска влага и запазва кожата суха, като по този начин предпазва деликатните зони и интимните части.

     Поради естествения си произход, модалът предпазва от поява на неприятна миризма и така допринася за нашето спокойствие през деня, когато нямаме възможност да сменим бельото.

Избирайки спално бельо от модал вие си гарантирате комфорт и удобство

Ако държите на удобството и финото качество, няма нужда да се колебаете – модалът е материята, която ще ви достави желаното усещане за мекота и комфорт. Незаменимо е чувството кожата да е обгърната от фина и нежна материя, която не допуска неприятно овлажняване, запазва кожата суха за дълго време, както и не променя формата и цвета си с времето. Това без съмнение превръща спалното бельо от модал в един луксозен продукт, който вашето тяло заслужава.