Защо да си купуваме нови пижами- нощници

classics-chic-korica

Купуването на дамски и мъжки пижами е добра възможност за жените и мъжете да си осигурят комфортен сън. Удобство в лежерните и определени за мързелуване и излежаване дни у дома, както и високо ниво на хигиена. Защото в крайна сметка, спането с бельо или с общо взето каквото се намери в гардероба. Както правят много хора, не е добра или практична идея. Напротив – според експертите е изключително вредно за хигиената и пълноценият сън да се спи с различни дрехи или само по долно бельо. В тази връзка днес ще ви представим няколко практически и полезни съвета за избор на дамски и мъжки пижами и нощници. Вижте как да си подберете „идеалното облекло“ за спане още сега!

Внимателно с размера!

Не забравяйте, че това не е тоалет за офиса или за излизане, така че впити кройки не са особено подходящи. Вашата пижама или нощница трябва даже да ви е по-скоро леко свободна, за да не ви притеснява по време на сън.

Подбирайте само качествени и естествени материи

Желателно е да се спрете на дамски пижами от памук. Те са максимално най-деликатни и нежни към кожата. Не подценявайте и сатена – особено когато става въпрос за лятна или за късна пролет дамска пижама. Избягвайте обаче синтетиката. Тя с нищо няма да допринесе за бързото заспиване и пълноценния сън, а ще дразни кожата.

И като стана дума за сезони

Съвсем не е лошо да обмислите два варианта за дамска пижама. Едната трябва да е по-плътна и топла, с дълъг ръкав и по-голяма дължина, за да ви носи комфорт и топлина през зимата. За лятото подберете нещо леко и приятно за кожата, защото както знаете, по нашите географски ширини, жегата е често срещано явление и е трудно да се заспива.